Оновлений “Пакунок малюка”: як змінилася допомога у 2024 році та як її отримати

В Україні сім'ям, в яких народилася дитина, вже починають видавати нові "Пакунки малюка" зі скоригованим вмістом. Наразі в пологові будинки доставлено понад 5,5 тисяч бебі-боксів, комплектуються наступні замовлення нових партій поставок. Про це повідомили у Державній службі з прав дітей.

"Пакунок малюка" – це одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати родину з новонародженою дитиною та допомогти батькам забезпечити належний догляд за немовлям. Цьогоріч Міністерство соціальної політики України оновило склад "Пакунку малюка" із урахуванням побажань батьків та думки експертів", — зазначили у відомстві.

"Пакунок малюка" містить понад 90 якісних речей, необхідних немовляті на перший час:

  • підгузки;
  • ковдри;
  • одяг;
  • іграшки;
  • рушники тощо.

На початку 2024 року вміст бебі-боксу переглянули та оновили. Так, до нього додали речі, які користуються більшим попитом: багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Крім того, зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого діти швидко виростають, збільшено розмір ковдри.

Також тепер до складу "пакунків" входить книга "Від народження до року" із корисними порадами для батьків новонароджених дітей, розроблена та опублікована ЮНІСЕФ.

Чи можна отримати гроші замість "Пакунку малюка"

За бажанням замість "Пакунку малюка" можна отримати одноразову грошову компенсацію, як це передбачено відповідною постановою уряду. На сьогодні сума компенсації складає 7689 гривень. Щоб отримати гроші, слід звернутися не пізніше ніж через 12 місяців після народження дитини.

Ми даємо батькам можливість вибору: або отримувати бейбі-бокси, або ж кошти, які можна витратити виключно на придбання необхідних речей для малюків. Батьки новонароджених малят можуть вибрати зручний для них заклад торгівлі за допомогою реєстру: surl.li/ustvk, – повідомили у Держслужбі у справах дітей.

Для отримання грошової компенсації замість бебі-боксу потрібно особисто звернутися до органів соціального захисту або ЦНАПу за місцем проживання, надіслати заяву до управління соцзахисту поштою або скористатися сервісом ЄМалятко.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment