Для запобігання ухиленню від мобілізації: ТЦК отримуватимуть інформацію про відрахованих студентів вишів

В Україні вищі навчальні заклади зобов'язали передавати до ТЦК та СП списки відрахованих студентів, які підлягають мобілізації.

Відповідне рішення наразі ухвалили на Раді оборони Волинської області, повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

За даними пресслужби ОВА, під час чергового засідання Ради оборони обговорили отримання відстрочкі від мобілізації військовозобов’язаних шляхом вступу у вищі навчальні заклади.

В обговоренні взяли участь ректори вишів Волині, які надали статистику щодо кількості студентів, які зараз навчаються в університетах, та доповіли про умови вступу. Також було зазначено, що між вишами області та обласними ТЦК та СП існує чітка домовленість щодо надання списків відрахованих студентів, які не виконали умови для зарахування.

"Разом із цим, за результатами засідання Ради оборони області доручив керівникам відповідних силових структур тримати це на контролі та унеможливити ухиляння від мобілізації за допомогою навчання у вишах", – сказав начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment