Відключення електроенергії в Україні стануть тривалішими: деталі

24 червня в “Укренерго” оновили графіки відключення світла. Так, у Дніпропетровській області вони почали діяти вже з 13:00. Найближчими тижнями графіки відключень електроенергії в Україні будуть ще жорсткішими.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Ведення більш жорстоких графіків спричинено необхідністю проведення ремонтних робіт на станціях, а також збільшення загального обсягу енергоспоживання.

«Будуть графіки відключень. До того ж, з 11:00 до 23:00 ці графіки будуть ще дещо більшими, ніж під час решти доби. І така ситуація буде продовжуватися приблизно до кінця липня. Тому впродовж півтора місяця треба готуватися до того, що графіки будуть з нами», – зазначив голова правління Національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький.

В Укренерго пояснюють, що на тривалість відключень найбільше впливають три чинники:

  • ремонти атомних електростанцій;
  • обсяг імпорту електроенергії;
  • погода.

Фахівці закликають українців свідомо споживати електроенергію та радять не користуватися енергопожирачами: кондиціонерами, електрочайниками, пилососами, фенами, бойлерами. А ще краще – заздалегідь обирати найменш вимогливі девайси.

«Коли ви обираєте, при купівлі цього приладу ви можете побачити такий, умовно кажучи, графічний супровід, де користувачу відразу зрозуміло, до якого класу енергоефективності належить цей прилад. Ви можете одразу таким чином порівняти – підходить вам він чи не підходить. Тобто ви можете там більш енергоощадний прилад купити зараз, але за більші кошти, але потім протягом його, умовно кажучи, життєвого циклу ви будете заощаджувати за рахунок того, що у нього кращий клас енергоефективності», – сказав доцент кафедри двигунобудування Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Олександр Пономарьов.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment