Забетонувала 10-річну Дарину, а потім шукала її зполіцією: на Дніпропетровщині повідомили матері про вбивство доньки

22 червня у Кривому Розі на Дніпропетровщні мертвою знайшли 10-річну Дарину Шаповал. Згодом стало відомо, що вбити дитину могла її рідна матір. Вона жорстоко розправилася над власною донькою, поклала тіло до валізи, вивезла на дачу, перенесла до погреба та залила бетоном.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

У Національній поліції України розповіли, що кілька днів мати Дарини намагалася заплутати слідство, аби приховати скоєне. Вона казала в поліції, що дівчинка вкрала півтори тисячі гривень та пішла з дому та активно брала участь у пошуках. Для пошуків зниклої розгорнули пошукову операцію. Були залучені понад 50 правоохоронців, волонтери, кінологи та рятувальники.

Речниця поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська розповіла, що коли мати 10-річної Дарини повідомила про зникнення дитини, це було десь після двох годин її самостійних пошуків, то вона сказала, що дитина пішла і жінка не знає, де її донька і з ким. Під час слідчих дій правоохоронці встановили, що з 15 червня дівчинка ні з ким не виходила на зв’язок.

«До поліції надійшло повідомлення про зникнення 10-річної дівчинки 20 червня. До пошукової операції були задіяні правоохоронці, волонтери, місцеві мешканці. Через деякий час ми встановили, що з 15 червня дівчинка ні з ким не виходить на зв’язок. Під час слідчих дій правоохоронці встановили, що до зникнення дівчинки може бути причетна її матір.

Було встановлено, що 15 червня під час сварки 40-річна мати вбила власну дитину, після чого задля уникнення відповідальності і приховання слідів злочину вона сховала тіло дівчинки у валізу і вивезла на дачу. Там вона сховала валізу з тілом у погребі та залила її бетоном. Були зібрані докази причетності жінки до вбивства, вони долучені до кримінального провадження, яке відкрито за фактом навмисного вбивства. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі», – повідомила журналістам Відкритого речниця Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Вона зазначила, що поліцейські зібрали докази, щоб повідомити жінці про підозру у скоєнні саме умисного вбивства.

Речниця також розповіла, що на обліку, як сім'я що опинилася у скрутних життєвих обставинах, ця родина не стояла. Також у родині є ще двоє дітей, наразі вони з бабусею.

Відомо, що Дарина – не одна дитина в сім'ї, у неї є також старша сестра та молодший брат. Однак дівчинка мала складні стосунки з мамою. Журналісти "Свої", посилаючись на власні джерела, пишуть, що у квітні Дарина намагалася вкоротити собі віку. Після цього дитина потрапила до психіатричної лікарні, де проходила лікування. Дівчинку виписали з лікарні на початку червня.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment