Війська рф почали застосовувати нову хімічну зброю в Україні: військовий розповів про жахливі симптоми

Загарбники продовжують порушувати всі можливі міжнародні норми та застосовують хімічну зброю. Використання ворогом небезпечних хімічних речовин стало системним. Війська рф почали застосовувати на фронті нову хімічну зброю – боєприпаси з люїзитом.

Про це повідомив командир спеціального розвідувального підрозділу Денис Ярославський у Facebook, передає редакція сайту 056.

Військовий зазначив, що ворог почав застосовувати боєприпаси з люїзитом (бойова отруйна хімічна речовина, має запах схожий на квіти пеларгонії, колір диму – схожий на багнюку.

Симптоми ураження люїзитом

Ярославський розповів, що люїзит подразнює слизову та органи дихання.

Ознаки ураження люїзитом можна побачити вже за 3-5 хвилин після його потрапляння на шкіру чи в організм.

Тяжкість отруєння залежить від дози, а також від часу перебування у зараженій атмосфері.

Характер ураження – наривні виразки на шкірі та подразнення слизових оболонок.

Перші симптоми – як від перцевого газу: печіння в органах дихання, свербіж відкритих ділянок шкіри. Характер снаряду з люїзитом: ураження газом близько 50-60 м, найсильніший ефект у місці попадання.

Насамперед під час вдихання пари або аерозолю уражаються верхні дихальні шляхи. Легка форма отруєння минає за кілька днів, важка – супроводжується головним болем, спазмами у грудях, блюванням, задишкою, втратою голосу та загальною слабкістю. Потрапляння хоча б однієї краплі цієї речовини в око призводить до втрати зору.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment