Потужний удар по Україні ракетами і дронами: скільки цілей збила ППО і куди поцілив ворог

У ніч проти суботи, 22 червня, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України. ППО збила 12 ракет і 13 БпЛА.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Миколу Олещука.

Окупанти застосували ракети повітряного, морського та наземного базування, а також безпілотники Shahed. Загалом росіяни вдарили 16 ракетами різних типів і 13 БпЛА:

  • десять крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська область РФ);
  • дві крилаті ракети "Іскандер-К" запустили з тимчасово анексованого Криму;
  • чотири крилатих ракет "Калібр" (із акваторії Чорного моря);
  • 13 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" (район пусків – російський Приморсько-Ахтарськ і Балаклава, що в Криму).

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону зазначив, що в результаті протиповітряного бою збито 25 повітряних цілей:

  • сім крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • чотири крилаті ракети "Калібр";
  • одну крилату ракету "Іскандер-К";
  • 13 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".Вночі 22 червня під час удару по Україні російська армія випустила чотири крилаті ракети "Калібри" з акваторії Азовського моря. Це було досить очікуваним.

"Чотири ракети було випущено з акваторії Азовського моря. Це є важливим поворотним моментом. Вони використовують його, вважаючи більш безпечною акваторією, ніж Чорне море. Відгороджуються боновими загородженнями в Керченській протоці і в такий спосіб намагаються застосовувати свої надводні кораблі", – наголосив Плетенчук.

За його словами, рф для ударів по Україні використовує Азов, а тому було очікуваним, що саме з його акваторії може відбутися атака "Калібрами". Цієї ночі ППО збила всі ці крилаті ракети.

"Ефективність "Калібрів" вже не така, як на початку повномасштабного вторгнення. Ми вже знаємо, що з ними робити. Тим не менш, цей факт є неприємним. Вони вирішили, що можуть використовувати Азов для розміщення своїх кораблів і застосування. Але вони, мабуть, забувають, що Азов досить недалеко від нас", – наголосив Плетенчук.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment