Як часто можна їсти яйця на сніданок та який варіант приготування краще обрати: поради тренера

Курячі яйця – один з найпопулярніших продуктів на сніданок. Вони не лише смачні, але й корисні для організму завдяки високому вмісту білків, вітамінів та Омега-3 жирних кислот. Але як часто можна їсти яйця та в якому вигляді вони найбільш корисні? На ці питання відповів тренер Юрій Попко на своїй Instagram-сторінці.

Як часто можна їсти яйця

Юрій Попко зазначив, що яйця можна їсти не тільки на сніданок, але й на обід або навіть як перекус. Фактично, він стверджує, що можна їсти яйця "коли хочете і скільки хочете".

Міф про поганий холестерин

Одним з поширених міфів є те, що яйця значно підвищують рівень поганого холестерину. За словами тренера, це не зовсім так. Лише 25% рівня поганого холестерину в організмі залежить від харчування, тоді як решта 75% визначаються загальним станом організму. Тому помірне споживання яєць не вплине негативно на рівень холестерину.

Калорійність яєць

Однак, тим, хто стежить за своєю вагою, варто пам'ятати про калорійність яєць. На 100 г яєць припадає 157 ккал. Це досить калорійний продукт, тому варто враховувати це при складанні раціону.

Як готувати яйця, щоб вони були кориснішими

Найбільш корисними є варені яйця. Під час смаження на тваринному жирі чи олії яйця стають більш калорійними та втрачають частину своїх корисних властивостей.

Так, варені яйця містять приблизно 160 ккал на 100 г. А смажені яйця містять близько 200 ккал на 100 г.

Крім того, під час смаження більшість вітамінів та мінералів губляться, і яйця стають лише джерелом холестерину.

Корисні властивості яєць

Курячі яйця – це надзвичайно поживний продукт, що допомагає надовго вгамувати голод. Вони містять високу концентрацію білків та жирів, необхідних для організму.

Яйця багаті на:

  • вітамін А,
  • фолієву кислоту,
  • вітамін B5,
  • вітамін B12,
  • вітамін B2,
  • фосфор,
  • селен,
  • цинк.

Поживні властивості білка і жовтка

Білок яйця містить багато калорій та не має жиру, що позитивно впливає на кровоносну систему. Жовток містить холін, речовину, яка перешкоджає відкладенню жиру в печінці.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment