За $3 тис. підпалили авто ТЦК: у Дніпрі затримано чоловіків, що працювали на спецслужби рф

У Дніпрі затримали групу зловмисників, які кинули "коктейлі Молотова" у мікроавтобус військовослужбовців ТЦК. Також вони готували такі злочини щодо інших авто. Робили це на замовлення спецслужб рф. 16 червня суд обрав чотирьом фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Службу безпеки та Національну поліцію.

Злочин стався вночі 10 червня біля станції техобслуговування у Дніпрі. Поліцейські встановили, що внаслідок підпалу загорівся мікроавтобус Volkswagen, який належить військовим. Вогнем пошкоджено моторний відсік, торпедо авто та лобове скло автомобіля. На місці злочину були виявлені пляшки із залишками бензину.

Щоб виявити наступні цілі, учасники групи об’їжджали територію міста, де намагались виявити паркінги, на яких військовослужбовці залишають свої автомобілі.

Отримані координати та цілі на підпал зловмисники мали погодити зі своїм російським куратором. Завдяки оперативному реагуванню СБУ і Національної поліції, подальші ворожі плани було зірвано.

Як встановило розслідування, зловмисниками виявились четверо місцевих жителів, двом з них – 17 років. У поле зору агресора вони потрапили на початку літа цього року через свою активність в одному з Телеграм-каналів, де шукали легкого заробітку.

За знищення одного автомобіля українського військового рашисти обіцяли молодикам грошову «винагороду» у розмірі 3 тис. доларів США. Для маскування транзакцій гроші мали зайти на банківську картку, оформлену на підставну особу.

Крім того, ще одним ворожим завданням було поширення на міських будівлях написів, що дискредитують співробітників ТЦК. Такими способами окупанти намагалися створити «медійну картинку» для російських ЗМІ про наявність антиукраїнського підпілля на Дніпропетровщині.

За результатами комплексної роботи поліцейських та працівників Служби безпеки України в Дніпропетровській області зловмисників затримали у місті Дніпро.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, складові саморобної запалювальної суміші та банківську картку, куди надходили російські гроші.

На підставі зібраних речових доказів була доведена причетність затриманих до злочину. Слідчі за процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до десяти років увезення.

Зловмисники перебувають під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment