Українці зможуть отримати по 900 гривень на покупку книг

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг.
Згідно з законом, допомога надається: протягом року з дня досягнення громадянином України 18- річного віку; при народженні дитини – одному з батьків або інших законних представників дитини протягом року з дня народження дитини.

"Отже, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, отримають сертифікат в "Дії" на суму 908 грн на електронні / паперові / аудіальні / для осіб з порушенням зору книжки", – прокоментувала заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

За її словами, виділенні гроші з рахунків нашої молоді перейдуть на підтримку українських видавців.
"Видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5 – 2 млн примірників", – додала вона.

У законі прописано порядок надання субсидій. Державна субсидія надається у розмірі орендної плати, сплаченої за квартал, але при цьому розмір державної субсидії не може перевищувати: 20 відсотків загальної вартості книговидавничої продукції, реалізованої розповсюджувачем книговидавничої продукції через спеціалізований магазин для торгівлі книгами, що розміщений в об’єкті оренди.

Ще новини

Leave a Comment