У Держенергонагляді відповіли, чи можливе нове зростання тарифів на електроенергію

Нового підвищення тарифів на світло найближчим часом не буде. У разі нових руйнувань в енергетичній інфраструктурі, доведеться залучати інші джерела фінансування.
Про це говорить заява голови Державної інспекції енергетичного нагляду (Держенергонагляд) України Руслана Слободяна в ефірі телемарафону.
Як розповів Слободян, кошти від підвищення тарифу на світло будуть спрямовані, в першу чергу, на відновлення об'єктів державної генерації. Наразі ці кошти не надходили, оскільки перші платіжки з новими тарифами споживачі отримуватимуть на початку липня.
"Разом з тим уникнути цього підвищення тарифів не було можливості….Ці підвищення, якщо ми пам'ятаємо, там озвучувалися досить суттєво вищі параметри. Орієнтувалися на ринкову вартість електроенергії – 7 грн 50 коп., але прийшли до такої компромісної величини в 4 грн 32 коп.", – додав він.

Чи можливе нове підвищення
Слободян додав, що нового підвищення тарифів найближчим часом не буде. Новий тариф зафіксований до 30 квітня 2025 року і переглядати його не планують.
"Якщо будуть нові якісь пошкодження, то все-таки будемо залучати інші джерела фінансування, головним чином – міжнародну допомогу", – пояснив він.

Підвищення тарифу на світло
На тлі посилення масованих обстрілів Російської Федерації, а також ударів по енергетичній інфраструктурі України, питання підвищення тарифів вийшло на порядок денний.
З 1 червня для споживачів почав діяти новий тариф на світло, а саме 4,32 гривні за кіловат. Ціна на світло підвищилась на 60%.

Ще новини

Leave a Comment