Українціям у Німеччині можуть відмінити соцдопомогу: йдеться про поширену виплату

Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українців, які знайшли притулок в ЄС. Проте в Німеччині вважають, що потрібно відмінити переселенцям виплату в соціальної допомоги (Bürgergeld), яка з 1 січня на одного безробітного становить 563 євро на місяць.

Про це повідомив генсек ліберальної партії ВДП, депутат Бундестагу Біджан Джір-Сарай, що входить до правлячої коаліції, заявив в інтерв'ю BILD.

За його словами, що в ФРН багато хто незадоволений, оскільки часто вигідніше отримувати допомогу зі звільненням від податків і підробляти в тіньовій зайнятості, ніж ходити на постійну роботу та сплачувати податки. З червня 2022 року Bürgergeld у Німеччині отримують і ті, хто виїхав з України. Зараз у ФРН їх близько 1,25 млн. Водночас ті, хто приїхав з інших країн, можуть розраховувати лише на 460 євро допомоги для біженців.

"Знову ті, хто прибуває від війни в Україні, в майбутньому повинні отримувати не Bürgergeld, а виплати за законом про пільги для осіб, які шукають притулку. У нас всюди брак робочих рук. Наприклад, у сферах громадського харчування, будівництва, догляду за людьми. Ми більше не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а маємо дати людям роботу", – підкреслив політик.

Раніше з таким закликом виступив член консервативної партії ХДС, глава МВС федеральної землі Бранденбург Міхаель Штюбген. Він назвав Bürgergeld для українців "фундаментальною помилкою" та "гальмом для виходу на роботу". З ним погоджується колега з Баварії Йоахім Херрманн. Він вважає, що зараз в українців "встановлюються абсолютно неправильні стимули".

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment