“Традиція, сім’я, порядок” та “Разом до рівності”: натовп активістів хотів зірвати ЛГБТ-прайд у Києві

У Києві 16 червня пройшов Марш рівності в рамках КиївПрайд. Ця акція відбулася вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ. Столична влада закликала киян продемонструвати свою підтримку та толерантність. Проте противники параду організувалися і паралельно провели свій мітинг.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на РБК-Україна та Суспільне.

Люди зібралися у центрі міста, поблизу метро "Театральна". Організатори повідомили, що зареєструвались 500 учасників. На ЛГБТ-прайд люди прийшли з транспарантами, на яких були написані фрази на кшталт: "Немає миру без справедливості в Україні", "Разом до рівності", "Маршуємо за тих, хто не може", "За свободу всіх українців", "Психофобія – це зло. ЛГБТ-люди з шизотиповим і шизофренією теж нормальні та мають рівні права", "Зупиніть насилля до трансгендерних людей, ухваліть 5488 тощо.

"Ми стоїмо на захисті нашої держави, але про наші права говорять — не на часі. Ми вимагаємо закон 5488, він пояснює і впроваджує поняття "нетерпимості" не тільки до ЛГБТ-людей, а до всіх в цілому. Будь-яка дискримінація буде криміналізованою, тобто зараз людина нападає на ЛГБТ на ґрунті ненависті, їй максимум випишуть штраф 50 грн за хуліганство, вона наносить шкоду ЛГБТ та іншим людям. Люди, які гомофоблять вони не бояться нападати, що їм цей штраф 50 грн", — сказала учасниця маршу Вероніка.

Окрім активістів та небайдужих українців, участь в акції, взяли також ЛГБТ-військові, політики іноземних держав, представники міжнародних організацій і спостерігачі. На марші були присутні поліцейські, які слідкували за порядком. Вони взяли учасників у кільце.

Завдяки цьому, не було сутичок. Адже паралельно відбувся рух активістів "За традиційні цінності". Чоловіки та жінки, які виступають намалювали таблички "Традиція, сім'я, порядок" та кричали "Україна понад усе". З такими гаслами вони пройшли загородження та пішли у бік, де проводився марш рівності, який на той момент скінчився.

Скільки тривав марш та коли планується наступний

Загалом представники ЛГБТК+ пройшли орієнтовно 100 метрів і марш завершився. Вони склали плакати та спустились в метро. Акція тривала близько 20 хвилин.

Голова громадської організації КиївПрайд Анна Шаригіна розповіла, що акція була короткою, тому, що 2 роки не організовували і наразі переживали за безпеку учасників.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб наступного року відбулось масштабніше. Ми бачимо, що законодавчо нічого не покращується. Військові, які ЛГБТК, які заявили про камінг-аути, вони стикаються з тиском, дискримінацією прямо на своїх місцях служби. Це додатковий ризик для їхнього життя. Законопроєкт 5488 досі не розглянутий, законопроєкт про цивільні партнерства, який веде нас до шлюбної рівності досі не розглянутий. Тому, коли як не зараз організовувати подібні акції", — сказала Шаригіна.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment