Батько поїхав по тіло доньки в Німеччину: дев’ятирічну Валерію поховають на Дніпропетровщині

У п'ятницю у німецькому місті Дебельн провели прощання з 9-річною українкою Валерією, яку знайшли вбитою 11 червня. По неї поїхав з України батько Роман, щоб забрати та поховати на рідній Дніпропетровщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на адміністрацію міста Дебельн та Bild.

На місце прощання прийшли понад 2500 громадян, щоб висловити співчуття. Перед ними виступив мер міста Свен Лібхаузер. Він подякував усім причетним до інтенсивного пошуку дівчинки, а також містянам за участь та готовність допомогти. Церковна громада міста дозволила відвідувачам запустити повітряні кульки. Багато людей поклали квіти або запалили свічки біля міської ради.

32-річний батько загиблої дівчинки, Роман, відпросився зі служби в ЗСУ та попрямував з Дніпропетровської області до Німеччини. Він хоче забрати її в Україну та поховати там.

Чоловік розповів, що хоче також поговорити з поліцією на місці та сподівається отримати відповіді.

«Я, чесно кажучи, боюся туди йти. Я їду до Дебельна, у мене ще 300 чи 400 кілометрів», — сказав він у коментарі Bild.

Зазначимо, що Валерія приїхала до Німеччини майже одразу після початку повномасштабної війни в Україні разом із мамою, бабусею та сестрою. Її 32-річний батько Роман залишився в Україні та пішов воювати на фронт. Згодом стосунки між батьками дівчинки розладилися, й вони розлучилися.

Нагадаємо, ми писали, що підозрюваного затримали: до вбивства 9-річної Валерії із Дніпропетровщини у Німеччині може бути причетний колишній матері

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment