Україну накриє дуже сильний шторм: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

На цих вихідних з 15 по 16 червня в Україні циклон буде головним ньюсмейкером погоди. Його центр розташується над півднем України і впродовж суботи-неділі буде поступово зміщуватися на східні області.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Синоптикиня Наталка Діденко зазначає, що короткочасні грозові дощі, подекуди навіть сильні зливи, шквали та град найбільш ймовірні у південній частині (окрім Одещини), у східних областях, а також зачепить центр, окрім Вінниччини.

Циклон буде крутитися, вивертатися на схід, а потім на північ – отже ще під його вплив потраплять і північні області України.

І лише західна частина, Одещина та Вінниччина опиняться під впливом смуги високого атмосферного тиску Yogi 1- Yogi 2, тому тут опадів не очікується.

Температура повітря найближчими днями в Україні – рахат-лукум!

У денні години передбачається в більшості областей +20+26 градусів, у дощах, щоправда, зниження до +17+19 градусів, на Луганщині +27+30 градусів.

У Києві 15-16 червня пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Максимальна температура повітря вихідними буде невисокою, +20+22 градуси, у дощах зниження до +17+20 градусів.

Отже, найближчими вихідними сухо та переважно сонячно буде на заході України, на Одещині та Вінниччині. А на решті нашої території – дощі та й дощі періодично.

З понеділка, з 17-го червня, температура повітря в Україні почне підвищуватися, повернеться спека, проте не надмірна, згідно сезону.

Прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

15 червня хмарна погода протримається у Дніпрі увесь день. Ввечері сильний дощ, який йтиме майже весь день, поступово слабнучи, припиниться.

16 червня протягом усього дня у Дніпрі буде триматися хмарна погода. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується дрібний дощ, у другій половині дня – дощ із грозою, якому на зміну прийде дощ.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment