В Україні відключення світла можуть стати тривалашіми: коли та чому

Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись.

Про це повідомив в.о. голова правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, передає редакція сайту 056.

За його словами, такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість відключень електроенергії.

"Безпечна та ефективна експлуатація ядерних реакторів вітчизняних АЕС потребує щорічного проведення планово-попереджувальних ремонтів, які включать перевантаження ядерного палива та обовʼязкові регламентні роботи. Як правило, такі ремонти проводять в теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду", – розповів Котін.

Цього року ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять. Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, який погоджений Укренерго. Графік складений оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням.

Компанія, як і торік, з випередженням графіка максимально швидко та якісно проводить планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС. Що є запорукою їхньої надійної роботи в опалювальний період.

"Останніми місяцями Енергоатом вже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні", – заявив Котін.

Він зазначив, що

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment