Загинув при штурмі під Бахмутом: президента просять надати звання – «Герой України» полеглому Сергію Канна

На сайті президента з'явилася петиція про присвоєння почесного звання – «Герой України» (посмертно) захиснику нашої Батьківщини – Канна Сергію Едуардовичу. Вона набрала понад 24 тис. підписів і тепер її автор, донька полеглого бійця просить розглянути петицію президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Військовослужбовець, старший лейтенант – Канна Сергій Едуардович 28.04.1968 р.н., був жителем м. Вінниця, уродженцем м. Стрий Львівської області.

З початку повномасштабного вторгнення добровольцем Сергій пішов до військкомату та став на облік, 11.04.2022 року був мобілізований та приєднаний до лав ЗСУ. Був командиром 1 механізованого взводу 3 механізованої роти 17 батальйону 57 ОМПБ військової частини А4279.

Брав участь у боях за звільнення Херсонської, Донецької, Миколаївської, Дніпропетровської областей.

Мужній та сміливий, вірний військовій присязі,загинув у бою при штурмі ворожих позицій 17.03.2023 року неподалік с. Богданівка Бахмутського району Донецької області, під час виконання бойового завдання, отримавши поранення несумісне з життям.

"Ми висловлюємо глибоку вдячність нашому Герою, який віддав найбільше — своє життя. Родина втратила турботливого батька, коханого чоловіка, та єдиного сина. Не кожен здатний стояти обличчям до смерті, бути поруч зі своїми товаришами не лякаючись за власне життя, рятувати інших ризикуючи собою та відважно боронити свободу своєї країни.

Справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно). Вічна пам'ять та шана Герою! Слава Україні!", – йдеться в тексті петиції.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment