Крики про допомогу чули місцеві: у лісі Німеччини знайшли тіло дев’ятирічної Валерії з Дніпропетровщини

3 червня у німецькому місті Дебельн зникла 9-річна Валерія Гудзенко з Дніпропетровщини. У 11 червня під час найбільш інтенсивної операції з пошуку, у лісі біля міста було знайдено тіло дівчинки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Bild.

Дівчинка з 2022 року мешкала у Німеччині з мамою. Батьки у розлученні, батько Валерії воює у ЗСУ.

Востаннє дев'ятирічну дівчинку бачили дорогою до школи в Дебельні минулого тижня. Але вона туди так і не потрапила. Про зникнення повідомили матері ввечері вчителі. Після цього почалися масштабні пошуки дитини.

Аварійні служби прочесали, серед іншого, річку Мульде, луки, поля та ліси. Численних офіцерів підтримували спеціальні собаки та вертоліт.

Місцевих жителів просили шукати Валерію у власних садах, підвалах, гаражах чи сараях. Крім того, на місці було сформовано приватні пошукові групи. Сотні поліцейських та десятки волонтерів шукали дівчинку вісім днів. Але попри інтенсивні зусилля, результатів так і не було.

Тіло Валерії було знайдено вдень 11 червня у невеликому лісі приблизно за 2,5 кілометри від будинку її батьків.

Раніше очевидці казали поліції, що чули крики про допомогу у густому лісі. Щоб відстежити докази, радіус пошуку було розширено.

Поліції спочатку не вдалося підтвердити, чи належить тіло українській дівчині.

"Перевіряється, чи була загибла дев'ятирічна дівчинка з Дебельна, яку раніше розшукували. Наше головне завдання – зібрати докази на місці, де було знайдено тіло", – сказав представник місцевої поліції 11 червня.

Розслідування на місці злочину та навколо нього тривало до ночі. Для цього ділянку, розташовану на транспортній магістралі, оточили на великій території.

Наступного дня, в середу, поліція повідомила на пресконференції в Хемніці сумну впевненість після розтину. Валерія, яка зникла безвісти 3 червня, мертва. Тіло, знайдене у вівторок у лісовому масиві неподалік Дебельна, належало цій дівчині. Поліція розслідує вбивство.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment