Мішень – багатоповерхівка з прапором України: доки залізні “птахи” знищують Нікополь, місцеві жителі готові взятися за рушниці

У Нікополі на Дніпропетровщині кількість зруйнованої інфраструктури (багатоповерхові та приватні будинки, школи, дитячі садочки тощо) обчислюється тисячами. Це велика шкода для економіки та людей. Безпекова ситуація в районі загострилася близько двох місяців тому і продовжує погіршуватися.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на громадську організацію «Прихист» та начальника РВА Євгена Євтушенка.

З'явилося відео прильоту російського FPV-дрона по багатоповерховому будинку в центрі Нікополя. Протягом останніх декількох днів він став мішенню.

Місцеві жителі говорять, що дрони кружляють, як птахи. Вони літають вільно, наче в себе вдома. Люди живуть в постійній напрузі і не знають як захистити своє місто. Готові самі взяти до рук рушниці, щоб збивати БпЛА. В РВА вважають, що треба зупинити окупантів, що створили тренувальну базу в Енергодарі.

"Росіяни, які знаходяться на протилежному березі обмілілого Каховського водосховища, продовжують терор мирного населення Нікопольщини. Є тенденція до збільшення артобстрілів та збільшення атак дронами-камікадзе. А також розширення територій, які потерпають від обстрілів. Якщо раніше окупанти обстрілювали 2-3 території Нікопольського району, то зараз вони гатять по всім 5 прибережним громадам району", – розповів Євтушенко.

У армії рф дуже багато зброї, якою вони вже наче розважаються.

"Нещодавно росіяни поставили сумний рекорд і застосували по Нікопольщині 24 fpv-дрони. Це при тому, що наш район по суті не є лінією фронту і не лінія бойового зіткнення. Тобто тут немає прямого контакту ЗСУ і окупантів, які знаходяться на протилежному березі. Є лінія розмежування у вигляді колишнього Каховського водосховища", – сказав Євтушенко.

За його словами, наші захисники намагаються знищувати дрони-камікадзе на Нікопольщині.

"Показники їх зниження коливаються. Є дні коли ця цифра становить близько 50%. А є дні, вдається збити усі 100% дронів. Загалом від 50 до 70% ворожих дронів знешкоджують. Але, на жаль, безпілотники, яким вдається пролетіти над районом, завдають суттєві руйнування будинкам, майже знищують автомобілі. Вони також вже були причиною смерті мешканців Нікопольщини", – висловився Євтушенко.

Він зазначив, що неможливо захистити територію так, щоб не залетів жоден ворожий дрон. Але військові роблять все, що можуть зробити для захисту територій тими засобами, що у них є.

"Однак, якщо взяти місто Нікополь – це 60 квадратних кілометрів. Перекрити його повністю радіоелектронним захистом дуже важко. Враховуючи, що росіяни окрім дронів використовують артилерію, а засоби радіоелектронної боротьби ЗСУ відображаються на радіорозвідці окупантів. Останні намагаються вражати місця, звідки відбувається подавлення їх сили, вони полюють за ними", – зазначив Євтушенко.

Таким чином, окупанти намагаються зробити, щоб територія була максимально беззахисною і максимально тероризують населення. Та треба боротися з цим, шукати дієве рішення, залучати додаткові ресурси. Бо Нікопольщина – дім мирних людей, а не військовий полігон.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment