Графіки відключення світла в Україні подовжено: в які години будуть діяти

Сьогодні дія обмежень подовжена по всій Україні. Причина – споживання у спеку продовжує зростати і показує відсутність економії. Електростанції через масштабні пошкодження не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому Укренерго вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Вчора, 10 червня, на запит Укренерго було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 22:00 до 23:00 з енергосистеми Польщі.

Через погодні умови на ранок залишається знеструмленими 51 населений пункт у Київській, Кіровоградській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. З інших причин без енергоживлення 462 населені пункти. Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Херсонській областях.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment