Молдова – Україна: де і коли дивитися останній товариський матч перед Євро-2024

У вівторок, 11 червня, збірна України з футболу у товариському поєдинку зіграє із національною командою Молдови. Матч відбудеться на стадіоні "Зімбру" у Кишиневі.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Поєдинок розпочнеться о 19:00 за київським часом. В Україні його можна дивитись в прямому ефірі за платною підпискою на медіасервісі MEGOGO. Також трансляція буде доступна на регіональних каналах "Суспільного".

Збірна України п’ять разів у своїй історії зустрічалася з командою Молдови. Вперше це сталося у 1996 році, коли команди провели товариську зустріч, яка закінчилася нічиєю 2:2.

Загалом у трьох особистих зустрічах перемагала команда України, ще дві гри завершилися з нічийним рахунком.

У майбутній зустрічі букмекери бачать явним фаворитом пари команду Сергія Реброва. Ставки на перемогу господарів приймаються з коефіцієнтом 7,35, на нічию – 4,32, на виграш збірної України – 1,39.

Для збірної України цей спаринг стане завершальним перед стартом на Євро-2024. Синьо-жовті у спарингах зіграли внічию проти команди Німеччини (0:0) та поступилися збірній Польщі (1:3).

Заявка збірної України на Євро-2024

Воротарі: 1. Георгій Бущан («Динамо» Київ), 12. Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), 23. Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: 22. Микола Матвієнко, 2. Юхим Конопля, 21. Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), 24. Олександр Тимчик («Динамо» Київ), 16. Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), 13. Ілля Забарний («Борнмут», Англія), 3. Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), 4. Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), 26. Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: 7. Андрій Ярмоленко, 19. Микола Шапаренко, 18. Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), 6. Тарас Степаненко, 20. Олександр Зубков, 14. Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), 17. Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), 15. Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), 10. Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), 5. Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), 8. Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: 11. Артем Довбик («Жирона», Іспанія), 9. Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), 25. Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Поразка може наробити проблем у кваліфікації на ЧС-2026

Збірна України наразі не гарантувала собі комфортне місце під час жеребкування кваліфікації на чемпіонат світу 2026 року. Поразка від Польщі опустила команду Реброва у рейтингу УЄФА з 10-го на 12-те місце, а збірна Австрії, яка йде 13-ю, скоротила відставання від "синьо-жовтих" до чотирьох пунктів.

Як повідомляє журналіст Ігор Семйон, поразка від Молдови потягне за собою втрату приблизно восьми з половиною балів. Нічия з географічним сусідом збереже Україні місце у топ-12, але відрив від Австрії становитиме менш 0,5 бала. Перемога дозволить наростити відрив більш ніж на бал.

Зазначається, що на Євро-2024 ціна результату буде вищою, адже коефіцієнт матчів до чвертьфіналу – 35, від чвертьфіналу і далі – 40. Збереження прописки у топ-12 дозволить збірній України перебувати у першому кошику при жеребкуванні кваліфікації на ЧС-2026. Таким чином, українцям дістануться слабші суперники за рейтингом.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment