Вибухи під час тривоги: у Дніпрі попри заборону запустили феєрверки

В неділю ввечері, 9 червня місцеві жителі запустили феєрверки у Дніпрі. Сталося це під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Гучні вибухи лунали з вулиці Калинова. Феєрверки, що їх видавали були масштабними і помічалися з різних районів лівого берега Дніпра. Люди, які їх чули спочатку злякалися, але коли побачили видовищні спалахи, дещо обурилися, адже зараз такі розваги не на часі.

До того ж використання піротехнічних засобів заборонено у воєнний стан, що уже понад два роки діє в Україні. Для любителів святкових вибухів, може настати не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 182 КУпАП, порушення вимог нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму або правил дотримання тиші у населених пунктах та громадських місцях тягне за собою штраф від 85 до 225 гривень, а для суб'єктів господарської діяльності – від 225 до 510 гривень.

Також використання піротехніки може підпадати під статтю 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». У цьому штраф складатиме від 17 до 34 тис. гривень, або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до п’яти років. Якщо правопорушення скоїла група осіб – обмеження волі терміном до п’яти років або позбавленням волі терміном до чотирьох років.

Правоохоронні органи Дніпра наразі ведуть розслідування для встановлення осіб, причетних до інциденту. Також вони закликають громадян дотримуватися правил безпеки та повідомляти про випадки використання піротехніки під час воєнного стану.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment