В Україні заборонили користуватися кондиціонерами: деталі

Кондиціонери впливають на дефіцит електроенергії в системі. Якщо населення не буде їх вмикати, то ми можемо “практично обійтися без відключень”.

По це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив прем’єр Денис Шмигаль, передає редакція сайту 056.

Денис Шмигаль зазначив, що вони почали з себе. Таким чином вони показують приклад не лише у відновленні, а і у розширенні нашої генерації.

"Ми також маємо економити електроенергію. Сьогодні масові відключення в більшості міст, в більшості регіонів пов’язані з тим, що зростає температура, зростає включення кількості кондиціонерів… Наприклад, в місті Києві це 350 мегават – це половина всього споживання. Якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень людей. Тобто уряд сьогодні прийняв відповідне розпорядження: в усіх державних будівлях, в Кабміні, в міністерствах, в усіх державних підприємствах заборонено користуватися кондиціонерами. Ми їх опечатуємо, закриємо цю можливість на це літо і це дасть значну економію”, – розповів Шмигаль.

Він також додав, що уряд закликає робити це місцеве самоврядування, бізнес.

“Там де можна не використовувати кондиціонери, де вони не використовуються в технологічному процесі або якщо це не лікарня… Рішення прийнято: державна влада це літо проходить без кондиціонерів. І це приклад, пропоную всім долучатись”, – підкреслив прем'єр.

Зазначимо, що поки українці сидять без світла, у деяких установах "критичної інфраструктури" замовляють собі кондиціонери на мільйони гривень. Серед тих, хто під час дефіциту струму захотів купити кондиціонери: компанія "Укренерго", енергетичні компанії, правоохоронці та державні компанії. Деякі з них уже почали скасовувати тендери.

В "Укренерго" оголосили тендер на 629 тис. грн на купівлю кондиціонерів "для потреб апарату управління". Щоправда після скандалу в компанії заявили, що скасують закупівлю.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment