Йшла до школи та зникла: у Німеччині шукають дев’ятирічну Валерію з Дніпропетровщини

У Німеччині розшукують девʼятирічну Валерію Гудзенко з Дніпропетровщини. Вона зникла 3 червня, коли йшла до школи в місті Дьобельн. Дівчинка виїхала з України у 2022 році разом з матір'ю та українська біженка приїхала разом із двома неповнолітніми дітьми до Німеччини.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

За даними поліції, в понеділок, 3 червня, Валерія вирушила до школи близько 6:50 ранку, проте так і не зʼявилася на заняттях.

Фото школи, в якій навчалась дівчинка

Після того, як дитина не повернулася додому зі школи в другій половині дня, родичі звернулися до поліції. Того ж дня, о 18:30, поліція розпочала пошуки дівчинки.

Відеозаписи та свідчення водія автобуса підтвердили, що Валерія не скористалася звичайним автобусом для поїздки до школи.

«Валерія має зріст близько 1,40 метра, темно-русяве волосся середньої довжини. Вона була одягнена у фіолетову футболку, чорні джинси, світло-бірюзову куртку і темно-сині туфлі до щиколотки. Вона мала при собі рожеву сумку і розмовляла ламаною німецькою мовою», — йдеться у повідомленні правоохоронців.

Для пошуків дівчинки у поліції землі Саксонія, до пошуків залучали кінологів, водолазів, рятувальників та гелікоптер. Сьогодні понад 300 правоохоронців знову прочісують усе місто. При цьому, поліція не виключає, що зникла Валерія вже може перебувати за межами Німеччини.

Правоохоронці також зв'язалися з батьком зниклої дівчинки, який є військовим та перебуває в Україні. Він не знає де вона.

«Ми контактуємо з тамтешньою владою. Те саме стосується сусідніх країн Польщі та Чехії, як можливих транзитних шляхів», — цитує Sächsische.de речника місцевої поліції.

Через невідповідальність вчителів пошуки почалися тільки ввечері

Мати Валерії звинувачує вчителів, які не поінформували про це ні поліцію, ні батьків. Вчителі не надали цьому якогось значення, нікому не повідомили, а тому й не забили на сполох.

Рідні дівчинки забили на сплолох, о 16:00, коли зачекались її зі школи. Повідомили про це в поліцію. У зв'язку з цим, державна прокуратура розпочала розслідування проти школи.

Дівчинка могла стати жертвою злочинців

Німецькі видання також пишуть, що поліція «не виключає злочину». Правоохоронці перевіряють повідомлення про випадок, який стався з іншою школяркою біля школи в Дебельн. 29 травня. Тоді 8-річна повідомила, що в момент, коли вона грала з котом до неї підійшов незнайомець і пропонував їй піти з ним дивитися інших котів.

«Невідомий намагався заманити дівчину до свого автомобіля. Інцидент підтвердили в поліції. Кажуть, що це був темний універсал із зеленими дисками та номерним знаком не з Німеччини», — пишуть журналісти.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment