12 днів боровся за життя у лікарні: у Дніпрі попрощались із загиблим військовим Денисом Капітуровим

У сквері Героїв у Дніпрі попрощалися із загиблим військовим, громадським діячем Денисом Капітуровим. Після поранення на війні він 12 днів, весь у опіках, боровся за життя. Але травми були занадто серйозні. І 3 червня його серце зупинилось.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Суспільне.

Денис Миколайович Капітуров закінчив школу №89 у Дніпрі, навчався в Національній металургійній академії України. До повномасштабного вторгнення рф чоловік організовував патріотичні фестивалі, режисував кліпи, знімав рекламні ролики, співпрацював з декількома місцевими телеканалами та хотів створювати кіно.

З серпня 2022 року пішов добровольцем захищати Україну. Воював поблизу Вугледара, був піхотинцем.

На війні після чергового російського обстрілу він отримав важкі опіки тіла. Воїн помер після майже двох тижнів у лікарні.

“Ти 12 днів, весь в опіках, боровся за життя, а все життя боровся за Україну. На Майдані, на мітингах проти капітуляції та на захист патріотів, в судах за справедливість. Щирий, усміхнений, креативний, відкритий до всього світу, сміливий і заповзятий. З почуттям смаку і легкої самоіронії.

Денисе, ти знімав круті ролики, робив гарні патріотичні фести і чудову рекламу! Але найкрутіше – ти заряджав людей легкістю, довірою та бажанням жити.

Ти – творча натура, тонка й інтелігентна людина, мав несамовите бажання стати на захист України. І ти перевершив багатьох досвідченіших, молодших, здоровіших і спортивніших. Ти став справжнім сильним і безстрашним Воїном. Ти боровся, воював і загинув як герой. Нехай твої засвіти будуть такими же легкими, добрими і світлими, як ти сам”, – написав народний депутат України VIII скликання Андрій Денисенко.

Дениса знало майже все місто і не тільки. Тому на прощання з ним прийшли близько сотні пересічних людей, а також дружина Катерина, рідні, друзі та побратими.

На прощанні присутні з квітами стояли на колінах. Оркестр грав улюблені патріотичні пісні полеглого Героя, священники провели панахиду.

"Сподіваюсь, що всесвіт його забрав, тому що йому знадобилися його навички там по врятуванню всесвіту і він став там потрібнішим, інакше це неймовірна жорстокість з його боку… Він загинув захищаючи нас! Загинув за свою віру і принципи! Ніколи не забуду! Герої не вмирають!” – висловилася подруга Дениса Вікторія Стаднік.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment