Уряд постановив забронювати лише 50% рятувальників

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає бронювання. Згідно з нею, можуть мобілізувати 50% працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко з посиланням на постанову, передає редакція сайту 056.

Окрім рятувальників, уряд обмежив бронювання співробітників Нацполіції, органів прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установах судової системи та органах досудового розслідування. Їх також можна забронювати до 50%.

"Це ганьба! Уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50 відсотків. Як можна було до такого додуматись я не розумію! Зараз рятувальники ДСНС щодня ризикують життям. Вони рятують людей від наслідків обстрілів російських терористів. Ви подумали, як їхня мобілізація може вплинути на безпекову ситуацію по всій Україні?", – написав Гончаренко.

Раніше понад 25 тисяч підписів набрала петиція до Кабміну із закликом забезпечити бронювання від мобілізації для усього особового складу ДСНС. Така ж петиція щодо співробітників Нацполіції потрібних голосів не зібрала.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment