У Дніпрі з’являться трамвайні вагони з прозорим панорамним дахом

До кінця 2024 року у Дніпрі стануть на колії всі 26 трамвайних вагонів від німецького міста Лейпцига. Вже завантажили на відправлення кінцеву партію із 9 одиниць. Два вагони будуть мати так званий панорамний дах і можуть використовуватися для оглядових екскурсій.

Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев, передає редакція сайту 056.

З 2019-го від німецьких партнерів Дніпро отримало 50 вживаних вагонів. Наприкінці минулого року Лейпциг знову запропонував передати трамвайні вагони за символічну вартість. Фактично їх подарували нашому місту.

"Вже 17 вагонів отримали у гарному стані. До нас вони прибувають із заміненою на сучасну та енергоощадною системою керування (тепер споживають на 30% менше електроенергії), модернізованими салонами та освітленням. Залишається лише замінити візки вагонів під наш стандарт ширини колії (1524 мм замість 1435 мм), чим вже займаються майстри КП «Дніпровський електротранспорт».

На останню партію чекаємо протягом тижня. Уже до кінця року ці 26 вагонів вийдуть на колії Дніпра, замінивши частину морально та технічно застарілих трамваїв радянських часів", – написав Маковцев.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment