Нічна атака по Україні: скільки вдалося збити “шахедів” та які наслідки

У ніч на 5 червня окупанти атакували 27-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Курськ – рф., мис Чауда – Крим. Наші захисники збили всі окрім п'яти.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 22 «шахеди» у Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях.

За даними ОВА, у Дніпропетровській області вдалося збити чотири дрони: два – у Криворізькому районі та по одному – в районі Дніпра та Нікопольщини. Сили ППО знищили чотири ударні БпЛА типу "Shahed-131/136" на території Херсонської області.

У Миколаївській області вдалося "приземлити" шість дронів. У Вознесенському районі на території дачного кооперативу Бузької громади внаслідок падіння уламків збитого ворожого БпЛА типу «Shahed 131/136» повністю зруйновано один приватний будинок, крім того, пошкоджено близько десяти приватних будинків та два легкові автомобілі. Постраждалих немає.

На території Полтавської області є влучання в промисловий обʼєкт. Постраждав один чоловік, проте він відмовився від госпіталізації.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment