Графіки відключень світла у Дніпрі та області: чи будуть застосовуватись 5 червня

Дніпропетровщина отримала від НЕК Укренерго ліміти на електропостачання на 5 червня з 00:00 до 24:00. Якщо виділених лімітів вистачить, то можна буде пройти середу без відключення світла. Якщо ні, то застосують стабілізаційні графіки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДТЕК Дніпровські електромережі

В компанії нагадали, що окрім ДТЕК Мережі, у Дніпропетровській області працюють також інші оператори системи розподілу. Зокрема, Центральна енергетична компанія (ЦЕК). Вони можуть застосовувати відключення через власний дефіцит. Але, якщо споживання зросте, можливе введення і екстрених відключень у регіоні.

"Щоб цього не допустити, кожен з нас має зменшити використання світла. Як? Відключити кондиціонер або принаймні збільшити обрану температуру, щоб він споживав менше електрики. Помити посуд руками, а не в посудомийці. Оптимізувати прання. Зберігати в термосі гарячу воду на чай, щоб не гріти її знову. Витягати з розеток прибори, які не використовуються, бо в «сплячому режимі» вони теж «зʼїдають» електроенергію… Такі прості кроки – величезна допомога енергосистемі!", – розповіли в ДТЕК.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment