Україна організовує Глобальний саміт миру: які країни відмовилися їхати

15−16 червня у Швейцарії відбудеться історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. Участь у саміті вже підтвердили 107 держав, включно з міжнародними організаціями, зокрема ООН.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Очікується, що участь у заході візьмуть лідери десятків країн світу, які об'єднаються, щоб знайти шляхи досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. На саміт запросили усі країни світу, окрім агресорки росії.

Наразі відомо, що від участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії відмовилися:

1. Китай. Пекін відхилив запрошення, оскільки не було дотримано умов для їхньої участі, включаючи участь як росії, так і України. Коментуючи відмову, представник Держдепу США Метью Міллер заявив, що США не бачать, як Китай може зіграти позитивну роль у припиненні війни, оскільки допомагає Росії відновити оборонно-промислову базу.

2. Саудівська Аравія. Ер-Ріяд ухвалив через те, що росія не братиме участі у саміті.

3. Бразилія, яка виступила зі спільною заявою разом з Китаєм.

4. Південно-Африканська Республіка (ПАР).

5. Угорщина поки не вирішила, чи братиме участь у Саміті миру в Швейцарії. Глава угорського Міністерства закордонних справ Петер Сіярто висловив думку, що на саміті нібито має бути й рф.

6. Пакистан поки що не надав відповіді, але російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що відповідь цієї країни теж буде негативною.

7. Індія не буде представлена ​​на мирному саміті у Швейцарії на найвищому рівні. На захід точно не поїде прем'єр чи міністр закордонних справ. Ймовірно, поїде секретар МЗС чи заступник радника з питань нацбезпеки.

Деякі країни поки не погодилися і не відмовилися від участі у Глобальному саміті миру.

Як повідомляє видання El Mundo, Глобальний саміт миру у курортному місті Бюргеншток охоронятиме захід до 4 тис. військових. Також влада посилює охорону міста та повітряного простору над кантоном Нідвальден.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment