Їх голоси нагадують звуки дзвіночків: у Дніпрі вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок агресії рф

4 червня – День вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф. Тільки Дніпропетровщина за час повномасштабної війни втратила 22 своїх синів і доньок. Про них нагадують тонкі звуки дзвіночків, які символічно розвісили на гілках у парку біля військової адміністрації.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Сьогодні у Дніпрі відбулася церемонія вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. На ній були присутні начальник ОВА Сергій Лисак, очільник ДОР Микола Лукашук, мер Дніпра Борис Філатовим, представники правоохоронних структур, рятувальниками та небайдужі містяни.

"Загиблі діти не встигли надихатися. Побачити різнобарв'я навколо. Награтися. Насміятися. Все через росіян. Злочинців, що розв'язали криваву бійню. Які вбивають і серед чиїх жертв – діти. Хлопці та дівчата. Їм би жити й жити.

Не пробачимо! Не забудемо! Зробимо все, аби терористи відповіли за скоєне. Щирі співчуття батькам, які втратили найрідніших. Пережили найстрашніше. Серце яких крається щодня", – висловився Лисак.

Він разом з присутніми в знак пам'яті повісили дзвоники на дерева та схили голови в хвилину мовчання.

"Від початку повномасштабної війни росія вбила 551 українську дитину (за даними Офісу Генерального прокурора). В нашій області – 22 дитини. І це лише офіційні дані. Без урахування трагедії у Бучі, Маріуполі та інших містах.

Схиляємо голови у скорботі за маленькими янголами, яких забрала війна, розв'язана путінським режимом. Жодні слова не втішать батьків, чиї серця розірвані на шматки від втрати", – розповів Лукашук.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment