На Україну налетить справжній смерч: прогноз погоди на тиждень у Дніпрі

Погода в Україні починаючи з вівторка, 4 червня буде штормовою. У цей день будуть шквали, грози, дощі та град.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Синоптики оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності. Однак в цей день у багатьох областях також буде надзвичайний рівень пожежної небезпечності.

Синоптик Наталка Діденко попередила про те, що на Україну налетить справжній шторм, який може принести навіть смерч. Подібне може відбутися на території західних та північних областей. Також негода прийде і в центральну Україну.

Водночас температура повітря в цей день буде спекотною – до 33 градусів тепла. Свіже повітря очікується на заході країни – +25 градусів. Вже з наступного понеділка, 10 червня, температура повітря відчутно знизиться. У Західних, північних та центральних областях вдень буде 17-22 градуси тепла.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха у свою чергу додала, що в Україну надійдуть атмосферні фронти з південного заходу, навіть такий локальний циклон може утворитися. Відповідно, 4 і 5 червня це спричинюватиме короткочасні дощі.

Подекуди вдень можливий град та шквалисте посилення вітру до 15−20 м/с, попередила синоптикиня.

«Тож ці два дні слід не забувати парасольку і дотримуватися правил безпеки під час грози — подекуди вона може бути доволі інтенсивною», — вважає Птуха.

6 червня негода відійде у північно-східному напрямку, і цього дня опади припиняться — їх буде значно менше.

«Лише на північному сході ще можливі будуть окремі грози і невеликі короткочасні дощі», — додала експертка.

7 червня запанує поле підвищеного тиску, і буде більш спокійна ситуація, переважно без опадів, хмарно з проясненнями, крім західних і північних областей — там пройдуть невеличкі дощі.

А 8 червня знову повернуться більш інтенсивні опади, адже напередодні в країну надійде новий атмосферний фронт, але вже з північного заходу.

«Захід і північ, швидше за все, будуть з грозами, які 9 червня можуть зміститися і на центральній області», — каже Птуха.

Вже з початку наступного тижня дещо знизиться температура.

Впродовж поточного тижня зберігатиметься переважно комфортна температура повітря, лише трохи свіжіше буде 6−7 червня через зміну напрямку вітру з південно-західного на північно-західний.

Після проходження атмосферного фронту 8−9 червня з понеділка 10 червня очікується зниження температури, і воно буде відчутним. Зарано говорити, на скільки точно зміниться температура, але принаймні на 5 градусів буде зниження».

Найвищі значення температури впродовж тижня очікуються на сході та південному сході, тож тут зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Загалом у регіоні +27…+32, та 5 червня показник місцями сягне +35 градусів, і передусім ідеться про Луганську та Донецьку області, каже експертка. 7−8 червня температура повітря трохи «заспокоїться», і вже буде не вище +30-ти.

У столиці та Київській області 4 червня чекаємо на дощі: вдень — короткочасний дощ, гроза, подекуди град та шквали. Температура вночі +15…+17, вдень +25…+27. 5−6 червня також короткочасні дощі з грозами.

«В ці дні вітер буде змінювати свій напрямок з південно-західного на північно-західний, 7−12 м/с, і він буде трошки поривчастим», — прогнозує синоптикиня.

Температура повітря в цей час буде до +17 вночі і до +24 вдень 5 червня, 6-го числа до +27. Такий же температурний режим у регіоні зберігатиметься 7−8 червня, однак і у ці дні знову можливі невеликі короткочасні дощі.

Прогноз погоди на тиждень у Дніпрі

4 червня у Дніпрі протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

5 червня у Дніпрі майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Вранці, можливо, пройде дощ із грозою, який ближче до середини дня повинен закінчитися. Більше опадів не очікується.

6 червня до вечора хмари, що панували в небі у Дніпрі весь день, заберуться геть. Без опадів.

7 червня ранок у Дніпрі буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

8 червня ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Дніпрі до самого вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

9 червня вранці у Дніпрі небо буде знаходитися у полоні хмар, але у другій половині дня повністю від них очиститься. Без опадів.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment