Вже сьомий: На Дніпропетровщині запрацював ще один Малий груповий будинок

В одній з громад Криворіжжя запрацював Малий груповий будинок. Простір, де одночасно можуть проживати до десяти дітей, позбавлених батьківського піклування, та сиріт. Це вже сьомий подібний заклад на Дніпропетровщині, створений за підтримки держави.

«Відкрили ще один Малий груповий будинок. Простір для сиріт та малечі, позбавленої батьківського піклування. В ньому може проживати до 10 дітей, поруч з якими завжди будуть вихователі. Вони навчатимуть своїх підопічних самостійності – у побуті та й взагалі по життю», – зазначила заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Поки ж у новому будинку освоюються перші мешканці. Двоє братів та їхня сестра. Кімнати для себе діти обирали самотужки.

«Оточуємо їх любов’ю, – поділилася директорка Малого групового будинку Ольга Морозова. – Це соціальний заклад, де хлопці та дівчата живуть в умовах максимально наближених до сімейних. Вони, як і інші діти, ходитимуть до садочка чи школи. Після повертатимуться сюди, де в них є особистий простір».

А це спальні, в яких передбачені зони для відпочинку та навчання. Простора зала для перегляду улюбленого мультфільму чи спільної гри. Кухня, їдальня з великим столом й на вимогу часу – укриття.

Навколо ж – велике подвір’я з гойдалками, гірками, спортивним обладнанням та ділянкою землі. На ній діти з вихователями вже посіяли першу городину.

Ще новини

Leave a Comment