Вночі війська рф били ракетами і дронами по Україні: є пошкодження обладнання на енергооб’єктах у п’яти областях

Вночі росіяни здійснили комбіновану повітряну атаку по Україні. Війська рф масовано вдарили по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України.

Про деталі повідомили у Повітряних силах України.

За інформацією військових росія завдала потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу "Shahed.

Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА:

  • 35 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС
  • 4 балістичні ракети "Іскандер-М"
  • 1 крилату ракету "Іскандер-К"
  • 10 крилатих ракет "Калібр"
  • 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із повітряного простору ТОТ Запорізької області)
  • 47 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136"

У результаті протиповітряного бою збито 81 повітряну ціль:

  • 30 крилатих ракет Х-101/Х-555
  • 4 крилаті ракети "Калібр"
  • 1 крилату ракету "Іскандер-К"
  • 46 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

Вночі 1 червня під час масовано удару по Україні росіяни атакували гідроелектростанції "Укргідроенерго". Також є влучання в інфраструктуру поруч зі станціями.

Про це повідомили в "Укргідроенерго".

Play Video

"Чергова вкрай важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв енергетичні об'єкти в п'яти регіонах України. Під ударом опинились і дві гідроелектростанції", – про це йдеться у повідомленні компанії.

Внаслідок ударів ворога виникли критичні пошкодження обладнання. Наразі гідроенергетики працюють над ліквідацією наслідків.

В "Укренерго" наголошують, що від початку повномасштабного вторгнення рф знищила Каховську ГЕС, випустила понад 110 ракет по увсім ГЕС та ГАЕС "Укргідроенерго".

Від початку великої війни росіяни обстріляли теплоелектростанції ДТЕК 180 разів.

Цієї ночі та зранку суботи, 1 червня, армія рф атакувала теплоелектростанції ДТЕК в різних областях України. Під удар потрапили дві ТЕС компанії.

"Знову вкрай важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв дві наші ТЕС. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці", – йдеться у повідомленні.

Внаслідок масованого удару росіян серйозно пошкоджено обладнання станцій. Наразі енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Зокрема, на одній з ТЕС виникла пожежа площею 400 квадратних метрів. Над ліквідацією займання було задіяно 33 одиниці спецтехніки.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment