Україну очікує спекотний та дощовий початок літа: якою буде погода у Дніпрі 1 червня

У суботу, 1 червня, захід України знову накриють короткочасні дощі, подекуди з грозами. Та очікувати на похолодання не варто. В перший день літа повітря місцями прогріватиметься до +30.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Переважатиме мінлива хмарність. Вночі на Закарпатті та Прикарпатті, вдень у західній частині та місцями на Київщині короткочасні дощі, грози; на решті території без опадів.

У західних, Житомирській та Харківській областях вночі та вранці місцями туман. Вітер переважно південний, у східних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 12-17°, вдень 24-29°, на сході та південному сході країни до 32°; в Карпатах вночі 8-13°, вдень 15-20°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 1 червня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 12-17°, вдень 26-31°, по м. Дніпро вночі 15-17°, вдень 28-30°.

Прогноз погоди на літо 2024

Цьогорічне літо буде ще спекотнішим за попередні. Найвищі температури повітря очікуються у липні та першій половині серпня, прогнозує розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

"Відповідно до оновлених сезонних прогнозів погоди, температура повітря в Україні влітку очікується на 1-2 градуси теплішою, ніж зазвичай. Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні у західних, південних, південно-східних областях країни", – заявила Балабух.

За її словами, суттєві та тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Найвища температура повітря очікується в липні та першій половині серпня, особливо на півдні та південному сході країни. У цих же регіонах та в центральних областях країни ймовірний і дефіцит опадів.

"При посиленні циклонічної діяльності над Європою, в Україну переміщуватимуться більш вологі повітряні маси, що зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду, шквалу", – розповіла метеорологиня.

Додамо також, що загалом у всьому світі йде тенденція до підвищення температури повітря. Так, Всесвітня метеорологічна організація визнала 2023-й найспекотнішим роком за всі роки спостереження.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment