З альтернативами останніх дзвоників та державних підсумкових атестацій: як закінчується навчальний рік у Дніпрі

Навчальні заняття у закладах загальної середньої освіти Дніпра закінчаться 30 травня. Це був перший навчальний рік з моменту повномасштабного вторгнення, коли вийшли на змішаний формат. Тобто повернули дітей до закладів, розуміючи важливість комунікації, спілкування.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Як проводити урочистості з цього приводу, так званого свята останнього дзвоника, заклад освіти обирає самостійно, враховуючи безпекову ситуацію. При цьому варто враховувати безпекову ситуацію. Школи та ліцеї організували безпекові, спортивні, розважальні заходи. В різні дня, щоб не було скупчення людей.

У дніпровському ліцеї № 111, як і в багатьох інших проведуть інструктажі для дітей щодо безпеки під час літніх канікул. А також години спілкування, де діти отримують свої табелі, грамоти, дипломи.

«Свято останнього дзвоника у звичному форматі не плануємо. Однак для 4 класів, які закінчують початкову школу, та для випускників 11 класів плануємо заходи», — зазначила директорка Світлана Горбачова.

Цього навчального року у Дніпрі випускників 9-х класів — 9 821, 11-х — 5 182, з них 325 претендентів на золоту медаль та 105 — на срібну.

Відповідно до чинного законодавства, випускники звільнені від державної підсумкової атестації. Однак ті, хто планує вступати до закладів вищої освіти України, повинні скласти національне мультипредметне тестування. Цього року воно проходитиме в один день. На це відводиться 4 години. Обов’язковими є чотири предмети (українська мова, математика, історія України та один предмет на вибір). Випускники складатимуть НМТ в укриттях на базі пунктів тестування, організованих у 10 закладах освіти. Звертаємо увагу, що у персональних кабінетах вже є сертифікати та перепустки на НМТ. Тобто, вже відомий заклад з адресою, де випускник писатиме тест.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment