В Україні прогнозують пилову хмару, спеку та дощі: якою буде погода у Дніпрі 28 травня

У вівторок, 28 травня, в Україні буде тепло. Втім, місцями синоптики прогнозують дощі та грози. Також на територію нашої країни завітає пилова хмара.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогнозується мінлива хмарність. У південній частині, на Вінниччині та Кіровоградщині, вдень і у більшості західних областей місцями короткочасні дощі, грози; на решті території без опадів. Вітер східний та південно-східний, 5-10 м/с, в Приазов'ї вдень місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 12-17°; вдень 24-29°, на заході та півдні країни 21-26°; на високогір'ї Карпат вночі 7-12°, вдень 15-20°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 28 травня

Прогнозується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17°, вдень 22-27°, по м. Дніпро вночі 15-17°, вдень 25-27°.

Синоптик розповіла, коли і де чекати пил в Україні

У вівторок та середу, 28 та 29 травня, до України зайде трохи пилу з Прикаспійської низовини. Цього разу до України прийде пил не із Сахари, а з Прикаспійської низовини.

"До речі, ніякою бурею ми це не називаємо. Пилова хмара виникла через те, що в тих краях, у Прикаспійській низовині, сталися свої локальні метеорологічні явища. Наприклад, пройшов атмосферний фронт над якимись піщаними територіями, і, відповідно, піднявся пил та пісок у верхні шари атмосфери", – пояснила розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха Фактам.

За її словами, до території України цей пил йтиме у верхніх потоках, що спричинить мутність атмосфери. При цьому ще 27 травня першими зустрінуть пил із Прикаспійської низовини південно-східні області України. А вже 28 та 29 травня хмара піде на центральні, північні й трохи на західні області. Найменше пилу буде на північному сході України – це Чернігівщина та Сумщина. Водночас, за словами Птухи, пил в атмосфері кардинальних змін не спричинить, спостерігатиметься лише незначна тьмяність неба.

"Варто зазначити, що у цей час на півдні та південному заході панує поле зниженого тиску, тому завтра по півдню та заходу матимемо опади. Післязавтра дощі пройдуть у більшості регіонів України", – підкреслила синоптик.

Вона пояснила, що це будуть короткочасні дощі та окремі грози, тому вся ця запиленість інтенсивно буде вимиватися з шарів атмосфери. При цьому жодної загрози дощі з пилом не несуть.

Синоптик радить тим, хто має респіраторні захворювання або чутливі очі, поберегти себе і менше перебувати на відкритому повітрі. Також варто тримати вікна в оселях зачиненими.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment