Підтримка атакованого видавництва Vivat: Нова пошта оголосила про період безкоштовної доставки книг

Удень 23 травня дві російських ракети влучили в одну з найбільших типографій повного циклу в Європі – Фактор-друк, де друкувалися книги видавництва Vivat та більшості українських видавництв. На зруйнованій типографії загинули п’ятеро працівників видавництва та згоріли 50 тисяч книг. Без підтримки друкарні буде дуже важко пережити таке. Тому Нова пошта організовує безплатну доставку книг по видавництва Vivat до 30 червня.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Безплатне доставлення можливе як у відділення Нової пошти, так і в поштомат чи кур’єром за адресою. Також клієнтам не потрібно доплачувати комісію за оголошену вартість, пакування або доставку у село чи смт.

Доставка коштом поштового оператора діє на всій території України, крім територій, на яких ведуться бойові дії або які є тимчасово окупованими

Зазначається, що внаслідок слідчих та рятувальних дій на території друкарні доступ до складу видавництва обмежений, через що можлива тимчасова затримка відправлень. Однак видавництво приймає усі замовлення та намагається оперативно їх опрацьовувати. Замовити книги Vivat можна на сайті.

Атака на друкарню у Харкові матиме наслідки для всієї галузі книговидавництва в Україні

Як заявив власник поліграфічного комбінату Фактор-Друк Сергій Політучий, друкарні у Харкові й так працювали не на повну потужність і не забезпечували потреби всіх видавництв.

«З руйнуванням нашої типографії сукупна потужність зменшиться не менш ніж на 30−40%. І таким чином, сам процес друкування книг, включаючи і підручники, яких ми друкували — я не знаю, мабуть, до 50% всіх підручників, які друкувалися у державі. І тому як це будемо робити завтра, я зараз не знаю», — сказав Політучий.

За його оцінками, на відновлення друкарні Vivat може піти щонайменше кілька місяців. Без державної та міжнародної допомоги «це питання буде вирішити дуже важко».

Щодо можливості релокації друкарні до більш безпечних регіонів України, то воно — дуже дороге, каже Політучий. Тим паче в інших областях типографії можуть відчути гостру нестачу спеціалістів. Політучий пояснив, що не менше 85−90 відсотків поліграфічних потужностей України зосереджені саме у Харкові.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment