Перекази з картки на карту: які зміни чекають на українців і для кого вони стануть неприємними

Нещодавно стало відомо, що Нацбанк планує обмежити перекази між особистими картками українців. Це пояснюється необхідністю боротьби з тіньовою економікою та відмиванням грошей.

Такі обмеження необхідні для запобігання використанню особистих банківських рахунків для ухилення від сплати податків і відмивання грошей, – сказав очільник НБУ Андрій Пишний.

За словами голови Нацбанку, в Україні діють численні схеми, коли банківські картки людей використовують для фінансування тіньового бізнесу. Це привернуло увагу РНБО та Міжнародного валютного фонду.

У зв'язку з цим пропонується ввести обмеження для фізичних осіб, а саме, не більше 30 транзакцій на місяць на суму не більше 100 тисяч гривень. Якщо людина має дві картки в різних банках, їй дозволять здійснювати 30 операцій на місяць по кожній картці на суму не більше 100 тисяч гривень.

При цьому в НБУ наголошують, що це стосуватиметься лише вхідних переказів. Тобто отримувати кошти на картку можна буде без обмежень. Деталі нововведення НБУ планує опрацьовувати протягом місяця.

Нацбанк зазначає, що більшість власників банківських рахунків в Україні не відчують нових обмежень. Навряд чи в багатьох виникне потреба переводити понад 100 тисяч гривень друзям або родичам частіше, ніж один раз на день.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment