В Україні пропонують подовжити терміни оновлення даних для військовозобов’язаних

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, згідно з яким термін оновлення даних для військовозобов’язаних громадян подовжується до 150 днів.

Про це повідомив в етері «Еспресо» народний депутат Володимир Арʼєв, передає редакція сайту 056.

Ар’єв пояснив, що ініціатива виникла через те, що система ТЦК не була готова обробити таку кількість громадян. Адже навіть після оновлення даних у застосунку «Резерв+» все одно необхідно відвідувати ТЦК.

«Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й у стислі терміни. Мало того, потім виявилося, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили низку запитань до уряду. Зокрема – звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення», – пояснив Володимир Арʼєв.

Нардеп вважає, що військовозобов’язані фізично не встигнуть оновити дані протягом 60 днів. Через це вони можуть отримати великі штрафи.

«Саме тому ми з колегами сьогодні реєструємо законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів. Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК, й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн», – додав він

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment