Не відходячи від прилавку: як швидко перевірити свіжість яєць в магазині

За словами медиків, вживання несвіжих яєць, навіть після теплової обробки, є ризикованим для здоров'я. Тому варто перевіряти продукт на свіжість ще до купівлі. Як перевірити, чи свіжі яйця, в магазині.

Як перевірити свіжість яєць в магазині – 3 простих способи

Відомо чимало способів перевірки яєць на свіжість. Один з них передбачає занурення продукту в миску з водою: якщо яйце лежатиме на дні горизонтально, значить воно свіже (його "вік" – 2-3 дні), якщо стоїть вертикально, то його також можна їсти (14-20 днів), а якщо спливло – воно несвіже і непридатне для споживання.

Але в магазині перевіряти яйця таким способом не зручно. Для цього краще використовувати більш доступні методи:

  • струсити яйце – якщо всередині відчувається булькотіння, то купувати такий продукт не варто;
  • оглянути зовні – шкаралупа свіжого та приданого до споживання яйця має бути матовою, гладкою, не мати тріщин і забруднень;
  • посвітити ліхтариком – якщо всередині буде помітно потемніння, то це може вказувати на протухлий продукт.

Крім того, якщо у вас є ультрафіолетовий ліхтарик, то з його допомогою також можна перевірити, чи свіжі яйця. У свіжого продукту шкаралупа на просвіт буде червоною, у старого та зіпсованого – світлою.

Ще важливо завжди перевіряти маркування та дату виробництва яєць. Якщо на них вказана літера "Д" – це дієтичні яйця, термін придатності яких становить 7 днів. Якщо "С" – це столові, які можна зберігати не більше 25 діб.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment