“Штурми не припиняються”: у Харківській ОВА розповіли про ситуацію у Вовчанську

10 травня російські війська розпочали наступ у Харківській області. Наразі, Збройні сили України повідомляють про намагання окупантів захопити Вовчанськ та просунутися у бік Харкова. Однак, за даними заступника голови Харківської ОВА Романа Семенухи, які він озвучив в ефірі телемарафону, ЗСУ наразі контролюють близько 60% міста.

Що відомо

Незважаючи на це, ситуація на передовій залишається напруженою. Обстріли та штурми не припиняються, особливо в напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ. Семенуха заявив, що ворог продовжує штурмові дії, спрямовані на виштовхнення українських сил з міста.

Місто приблизно на 60% контролює Збройні сили України, тобто штурми не припиняються, – підкреслив він.

Семенуха додав, що сьогодні зранку тривали бойові дії на Купʼянському напрямку.

Сьогодні на окремих ділянках Збройні сили України проводять власні штурмові дії з метою покращення позицій. Ну і безперечно йдуть обстріли прикордоння. Це Богодухівський район, Харківський район, Чугуївський район, – розповів він.

Президент України Володимир Зеленський раніше охарактеризував наступ російських військ як пропагандистський хід. Він зазначив, що москва намагається продемонструвати світові, що має контроль над ходом війни в Україні, з метою вплинути на західні країни та змусити їх піти на певні поступки.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment