Захід не підштовхує, але про переговори йдеться: Зеленський про примирення з Росією

Розмови про переговори з Росією в Україні піднімаються досить давно. Однак за словами Зеленського журналістам – партнери не підштовхують країну до переговорів, а Україна обрала майданчик для дипломатії, зокрема – саміт миру.

За словами Зеленського, незважаючи на стриманість заходу, в атмосфері миру все ж таки є натяки про перемовини, і головне завдання України – бути стійкою та сильною.

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що як і з "зерновим коридором", до перемовин має бути ретельна підготовка і залучені треті країни.

"Якщо в нас буде серйозна кількість країн і буде відповідне комюніке, я вважаю, це буде наша дипломатична перевага. Після цього можна організовувати вже майданчики в тих чи інших країнах, де технічно буде опрацьовано кожен із цих пунктів. І тоді вже цей план давати представникам Росії", – пояснив Зеленський.

Наразі Україна готується до саміту миру, який відбудеться у Швейцарії в червні. Саме на цьому дипломатичному майданчику для країн буде обговорюватися можливість миру в Україні.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment