Психолог назвала 5 причин, чому сучасним мамам складніше виховувати дітей

Виховання дітей завжди було великим викликом, але сучасні матері стикаються з низкою умов, які роблять цей процес ще більш складним. Психолог та педагог Катаріна Канівець в Instagram назвала кілька ключових причин, чому сучасним мамам важче виховувати доньок і синів, ніж це було раніше.

Рівень усвідомленості

Сучасні матері більш усвідомлені щодо свого материнства, порівняно з попередніми поколіннями. Утім, це може бути як позитивним моментом, так і негативним. З одного боку, це свідоме прагнення виконувати роль матері на високому рівні, з іншого – це страх помилитися, намагання відповідати негласним вимогам та надмірна тривожність.

Зміни в структурі сім'ї

За останні роки структура сім'ї зазнала змін. Якщо раніше всі члени родини брали участь у вихованні дітей, то зараз тенденція полягає у тому, що молоді мами прагнуть до автономії. Це може призводити до складнощів у вирішенні побутових проблем, що, зокрема, впливає на втому жінок, а зрештою й на виховання дітей.

Автономність матерів

Сучасні матері переважно працюють та мають свої власні цілі й амбіції. Поєднання роботи та виховання дітей стає великим викликом, особливо в сучасних умовах, коли суспільство покаладає на жінок підвищені вимоги.

Технології та гаджети

Залежність дітей від гаджетів та вплив інтернету на їхнє життя стає все більшою проблемою для сучасних матерів. Контроль за використанням технологій та боротьба з кібербулінгом вимагають додаткових зусиль.

Надмірний стрес

Суспільні кризи, такі як війна, призводять до підвищеного рівня стресу. Виховання дітей у таких умовах стає особливо важким завданням. Адже, в нинішніх обставинах важко зберігати стресостійкість.

Варто пам'ятати, що жодна мати не є ідеальною, і кожна робить свої помилки. Важливо шукати баланс між власним життям та вихованням дітей, враховуючи власні можливості та обставини.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment