Який штраф “світить” за втрату військового квитка та як його відновити

Військовослужбовці, військовозобов'язані та резервісти зобов'язані надійно зберігати свої військові квитки, а також стежити за своєчасним і точним внесенням до них змін. За втрату чи пошкодження цього документа чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність.

Який штраф доведеться сплатити за втрату військового квитка і в які терміни потрібно відновити документ.

В Україні недбале зберігання військового квитка може обернутися накладенням штрафних санкцій. За втрату документа згідно зі статтею 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення доведеться сплатити:

  • штраф у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 510 до 850 грн;
  • у разі повторного порушення – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, що становить від 850 до 1700 грн.

Як відновити військовий квиток

Для відновлення документа громадянин повинен звернутися до відповідних військових органів – до командира (у випадку військовослужбовців) або керівника територіального центру комплектування і соціальної підтримки (у випадку військовозобов'язаних або резервістів).

Військовий квиток підлягає відновленню у разі його втрати, крадіжки, пошкодження або знищення внаслідок стихійного лиха. Крім того, відновлення проводиться у разі зміни особистих даних власника (наприклад, прізвище, ім'я або по батькові).

У разі втрати документа громадянин повинен звернутися за його відновленням не раніше п'яти днів, але не пізніше шести місяців з моменту втрати.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment