Перетин блокпосту: які документи обов’язково необхідно мати з собою

У період дії воєнного стану у водіїв автомобілів на блокпостах можуть перевірити документи. Згідно з новим законом про мобілізацію, чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно мати при собі військово-обліковий документ. Про це повідомив адвокат і провідний юрисконсульт компанії Nota Group Антон Маринич у своєму коментарі для РБК-Україна.

Військово-обліковий документ – обов’язкова норма

Блокпост – це контрольно-пропускний пункт, який тимчасово встановлюється на в’їзді на територію, де введений воєнний стан. На блокпості перевіряють осіб, транспортні засоби, багаж та вантажі.

Там можуть чергувати службові особи військових формувань та правоохоронних органів, які відповідно до закону залучені до здійснення заходів правового режиму воєнного стану, – коментує Антон Маринич

Згідно з новим законом, службові особи ТЦК та Національної поліції можуть перевіряти військово-облікові документи осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, зокрема, військового квитка. Це може відбуватися в будь-якому місці. Серед них і блокпости. Перевірка може здійснюватися з використанням відеозапису та технічних приладів.

Наслідки за відсутність військового квитка

Відповідно до законодавства, відсутність військово-облікового документа або відмова його надати може стати підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення. За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачений штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень.

Читайте також:

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment