У Раді зареєстрували законопроєкт про передислокацію військових частин: що пропонують

Однією з найважливіших складових сучасної національної безпеки є здатність країни ефективно реагувати на зміни в геополітичному середовищі та забезпечувати безпеку своїх громадян. З огляду на це Кабінет Міністрів зареєстрував законопроєкт щодо оптимізації передислокації військових частин і чіткої регламентації цього процесу. Про це в Telegram повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що пропонують

Як зазаначив Мельничук, новий законопроект передбачає поліпшення організації Збройних сил, а також підвищення їх ефективності під час воєнного стану й загрози загальній безпеці держави.

Основний зміст законопроєкту полягає в доповненні статті 6 Закону України "Про Збройні сили України" новим абзацом. Відповідно до цього додатку, під час дії воєнного стану передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних сил (до рівня з’єднання) здійснюється за рішенням Генерального штабу ЗСУ за погодженням з Міністерством оборони України.

Це означає, що прийняття рішення про передислокацію буде більш оперативним та ефективним, адже воно буде залежати від конкретних умов і потреб на місцях, а також враховуватиме стратегічні цілі та завдання Збройних сил.

Нардеп наголосив, що ухвалення законопроєкту не лише надасть можливість швидко реагувати на зміни в ситуації національної безпеки, але й збільшить гнучкість та адаптивність військових структур до поточних викликів та загроз. Він дозволить оптимізувати використання ресурсів, збільшувати мобільність військ та забезпечувати більш ефективний контроль над ситуацією в регіонах.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment