У ЗСУ назвали основну ціль окупантів на Харківщині

На тлі надзвичайно напруженої ситуації в Харківській області, де російські війська намагаються прорвати кордон, стає очевидним, що мета цього наступу полягає у відтягненні українських сил та резервів на нову локацію. Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону. За його словами, таким чином ворог хоче розтягнути оборону та змусити Збройні сили України розподілити свої ресурси між різними напрямками.

Що відомо

Іван Тимочко розповів, що у зв'язку зі зростанням військової активності у районі Куп'янська та на Бахмутівському напрямку, ЗСУ змучені витрачати значні ресурси на відбиття атак і оборону в цих районах, що призводить до розтягнення оборонних ліній та збільшення кількості військового складу на цих напрямках.

Вони бачать, що не можуть досягти серйозного успіху на півдні. Звичайно ж, для того, щоб ЗСУ не могли посилити свої ресурси на будь-якому з цих напрямків та провести активну наступальну операцію по будь-якій лінії фронту, – пояснив він.

Тимочко також наголосив, що росія не обмежується лише спробами прориву кордону та атаками на позиції ЗСУ. Російські сили також активно використовують диверсійно-розвідувальні групи та артилерію для обстрілу не лише військових об'єктів, але й цивільних населених пунктів поблизу кордону.

Утім, очільник ОВА Олег Синєгубов зазначив, що зараз немає прямої загрози для Харкова. Проте, активізація російських сил у прикордонних районах Харківської області створює підвищену напругу та вимагає посилення заходів безпеки.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment