Рожево-фіолетове небо: у Дніпрі та області зафіксували північне сяйво

10 травня, мешканці Дніпра та області і ще декількох регіонів України спостерігають кольорове сяйво в небі. Мова йде про Аврору, або Північне сяйво. Небо через це забарвлюється у рожевий і фіолетовий кольори з зеленими переливами ближче до горизонту.

Про це повідомляє редакція сайту 056 із посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

На Сонці відбувся найпотужніший спалах за останні 15-20 років. Північне сяйво дійшло до південних областей України. Його зафіксували на Дніпропетровщині, зокрема в Новомосковському, Синельниківському районі та у Дніпрі.

Згідно даних spaceweatherlive цієї ночі очікується помірна геомагнітна буря. Це означає, що при відсутності хмар, на півночі України, а також на півночі Одещини можна спостерігати Аврору (Північне сяйво).

В ніч з 10 на 11 травня Аврору можна спостерігати і в Україні.

Проте Північне сяйво люди бачать і у Дніпрі та області. Легше це зробити, фотографуючи на довгій витримці.

Для того, щоб спостерігати явище північного сяйва, кажуть фахівці, потрібно, щоб збіглися кілька факторів: безхмарне небо й геомагнітна буря.

За словами астрономів, спостерігати це природне явище можна, від'їхавши за кілька кілометрів від міста, туди, де немає електричних джерел освітлення. Після початку комендантської години його також можна буде бачити в населених пунктах, де вимикають вуличні ліхтарі.

За прогнозами, "пік" сяйва припаде на 2-3 годину ночі.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment