Утворили живий ланцюг та заспівали гімн України: у Дніпрі пройшла акція до Дня Європи

День Європи у Дніпрі. На Січеславській Набережній містяни створили живий ланцюг та різними мовами привітали Європу зі святом.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

9 травня світ відзначає День Європи. У Дніпрі з цієї нагоди на Січеславській Набережній провели акцію. Її учасники стали в ряд, утворивши живий ланцюг. Кожен по черзі різними мовами європейських країн привітав Європу зі святом. Останнє привітання звучало українською.

«Україна це частина Європи, тому я сьогодні тут. Для привітання я обрала румунську мову. Це було доволі складно, але гадаю, я впоралась. Румунською «З Днем Європи» звучить «La mulți ani de Ziua Europei!»», – розповіла Ганна Олійник, керівниця майстерні Петриківського розпису «Червона калина» в Дитячо-молодіжному центрі «ЛІДЕР» Дніпровської міськради.

Керівник гуртка спортивно-бальної хореографії в Дитячо-молодіжному центрі «ЛІДЕР» Дніпровської міськради Іван Козлов зазначив, що подібні акції – це нагода нагадати, що українці це європейці.

«Це важливо, адже поглиблює зв’язки, в тому числі і культурні, між нашими країнами. Для привітання обрав польську мову. Це звучало – Szczęśliwego Dnia Europy», – прокоментував Іван Козлов.

В акції взяли участь 20 людей. Захід завершився виконанням Гімну України.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment