Велика Британія виділить додаткові 23 мільйони євро на відновлення енергосистеми України

Велика Британія виділить додаткові €23 мільйони на відновлення пошкодженої енергосистеми країни. Про це повідомило Міністерство енергетики України, підкреслюючи важливість цього кроку в контексті загострення ситуації на сході країни та постійної загрози з боку росії.

Що відомо

Зазначені кошти будуть спрямовані на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури України, а також на посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення. Особлива увага буде приділена придбанню генераторів та розподіленій генерації, що дозволить підвищити надійність енергопостачання та забезпечити стійкість системи у випадку аварій.

Міністр енергетики України Герман Галущенко відзначив важливість цієї допомоги у контексті повномасштабного вторгнення з боку росії.

Ворог продовжує нищити українську енергетику. Допомога партнерів є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об’єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону, — підкреслив він.

Утім, це не перший раз, коли Велика Британія надає підтримку українському енергетичному сектору. Попередні британські внески до Фонду підтримки енергетики України склали €50 мільйонів. Загальна сума внесків до цього фонду тепер становить €433 мільйони.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment